Бедевлянська громада
Закарпатська область, Тячівський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

Дата: 03.07.2024 13:31
Кількість переглядів: 54

Необрізані гілки  дерев під лініями електропередачі біля приватних будинків можуть призвести до серйозного лиха — обриву проводу, а це загроза ураження електричним струмом людей. Окрім цього, чийсь улюблений горіх чи яблуня біля електродротів часто спричиняє відключення лінії та відсутність електропостачання.
Так, більшість відключень під час негоди стаються саме через падіння гілок  дерев на проводи. Аби уникнути цих небезпек потрібно не садити  дерева під лініями електропередач та вчасно обрізати гілки дерев, які уже ростуть.
Відповідно до законодавства догляд за зеленими насадженнями повинні проводити власники земельної ділянки, на які вони ростуть.  Також під повітряними лініями електропередач заборонено насаджувати  дерева, які ростуть на висоту більше 4 метрів.
Вимог Закону дотримуються далеко не всі власники земельних ділянок. Адже про обрізку гілок біля електромереж мешканці згадують лише тоді, коли зникає світло, а в гіршому випадку, коли обривається лінія. От тоді вже не до жартів, адже питання постає між життям і смертю. Закликаємо мешканців Бедевлянської територіальної громади та власників дворогосподарств перевірити свої дерева, якщо на Вашому обійсті чи ділянці проходить лінія електропередач, гілки треба  ЯК НАЙШВИДШЕ обрізати, якщо вони наблизилися до лінії 0,4 кВ ближче, ніж на 2 метрів.
Спільно із Бедевлянською сільською радою  зверніться в район електромереж із заявою, аби працівники ПрАТ “Закарпатяобленерго” вимкнули лінію від напруги та Ви безпечно обрізали власні  дерева та гілки, які загрожують падінням на електромережі. Таким чином у Ваших домівках буде світло і Ви захистите себе та своїх близьких небезпеки ураження електричним струмом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь