Бедевлянська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Не забруднюйте річки, не створюйте стихійні сміттєзвалища! Поважайте себе та інших!

Дата: 05.02.2024 11:54
Кількість переглядів: 87

        Загально відомо, що однією зі складових основи розвитку особистості, суспільства, нації та держави є культура та загальноприйняті норми поведінки. Однією з важливих складових культури є культура викидання сміття.

В нашій громаді, як і в кожному населеному пункті, переважна більшість мешканців мають розуміння про цивілізоване поводження зі сміттям, але частина з них ці поняття просто ігнорує. “Просто викинути”, “щоб позбутись”, і байдуже, куди ці відходи потраплять, як їх потім забиратимуть.

Сьогодні, через людську байдужість екологія українських річок у вкрай складному стані. Про чистоту їхніх вод говорити не доводиться: щодня в наші водойми потрапляють небезпечні промислові відходи й тонни побутового сміття. Вони осідають на дні, накопичуються біля берегів, негативно впливають на річкову флору та фауну, завдають непоправної шкоди сільському господарству і – головне – здоров’ю людей.

Забруднення зачепило не одну-дві українські річки, а фактично більшість наших водних артерій, в результаті чого страждають цілі регіони.Ми за крок від екологічної “річкової” катастрофи, і її наслідки можуть бути непередбачуваними.

Кожен мешканець при викиданні відходів повинен скористатись простими й водночас необхідними для кожного Правилами поводження зі сміттям:

  1. Не викидати сміття біля та повз спеціалізованих контейнерів;
  2. Листя, траву та інші органічні відходи потрібно компостувати.

Шановні мешканці! Наполегливо просимо дотримуватись правил благоустрою! Тільки спільними зусиллями можна не допустити перетворення громади на величезний смітник. Не утворюйте стихійні сміттєзвалища. Подбайте про чистоту свого рідного села, потурбуйтесь про естетичний вигляд своєї громади, культуру викидання сміття та про повагу до оточення. Не показуйте поганий приклад дітям, які бачать погане відношення до культури та копіюють подібне.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь